Technische dienst van Fokker Four winnaar van Fiets van Messel Award 2016

Spread the love

Het team ‘technische dienst’ van Fokker Four is dinsdag (15 november) de winnaar geworden van de Fiets van Messel Award 2016, uitgereikt in Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Het team ontving de onderscheiding voor hun tomeloze inzet om de vloot van Stichting Fokker Four in topconditie te brengen en op een veilige en verantwoorde wijze in de lucht te houden. De vloot bestaat uit vier historische Fokker S-11 ‘Instructor’ vliegtuigen.

Het technisch team kreeg de onderscheiding toegekend door jury-leden Ben Droste, Peter Legro, Martin Schröder en Leo Visser.

De Technische Dienst van Stichting Fokker Four bestaat op dit moment uit de volgende technici met sleutelbevoegdheid: Han Huisman, Walter Zeya, René Vermeulen, Corné Aarssen, Arnold van Winden, Laurent Grobben en Martien van Dijk, onder leiding van het Hoofd Technische Dienst Bert Boekel. Allen doen hun werk bij de Stichting Fokker Four als vrijwilliger.

Elke twee jaar reikt de Nationale Federatie Historische Luchtvaart de Fiets van Messel Award uit aan iemand of een organisatie die zich in Nederland verdienstelijk heeft gemaakt voor de historische luchtvaart. De onderscheiding is in 2001 ingesteld.

De award is vernoemd naar voormalig KLM-piloot Gerson ‘Fiets’ van Messel, een pionier uit de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis en pleitbezorger van de historische luchtvaart.

www.fokkerfour.nl/home/stichting

De technische dienst van stichting Fokker Four met kunstenares/etser Leentje Linders en jury-leden Ben Droste en Martin Schröder. © Dylan Jake Vermaas